Terug naar overzicht

Financieringsplatform Investormatch gaat zich richten op innovatie

10 juli 2017

Financieringsplatform Investormatch heeft een transformatie ondergaan. De wijziging die het eerste opvalt is de nieuwe huisstijl, maar ook de focus van het platform is gewijzigd. Vanaf nu ligt deze op innovatieve, technische bedrijven.

Dat Investormatch een nieuwe koers gaat varen, is mede een gevolg van de strategische overname door subsidieadviesbureau De Breed & Partners in september 2016. De huisstijl en de focus op techniek en innovatie zijn beiden door Investormatch geadopteerd. Door de strategische overname zijn Investormatch en DB&P in staat om advies uit te brengen op het gebied van technologie-subsidies, fiscale voordelen, crowdfunding, kredieten én informal investing.

Verschillende financieringsvormen

Behalve de nieuwe huisstijl en focus op innovatie biedt Investormatch vanaf nu ook meerdere financieringsvormen aan. Tot op heden ging crowdfunden via Investormatch middels een annuïteiten lening. Nu zijn daar twee financieringsvormen aan toegevoegd, namelijk: de bulletlening en de converteerbare lening. De bulletlening is een, doorgaans korte, lening die aan het einde van de looptijd in één keer wordt afgelost. De converteerbare lening biedt de mogelijkheid tot omzetten naar aandelen.

Groeiende behoefte aan alternatieve financiering

“Ondanks dat banken weer meer krediet aan het MKB verstrekken, is er nog steeds een groeiende behoefte aan alternatieve vormen van financiering. Sinds 2011 biedt Investormatch hier directe toegang toe en wij blijven doorontwikkelen om meer producten aan te kunnen bieden aan ondernemers”, aldus Managing Partner Peter van Meersbergen. Investormatch heeft behalve de crowd, ook een netwerk van 1000 gescreende investeerders aan zich gebonden die grote bedragen kunnen investeren.

Logo_investormatch_los_kopie_large
Door Raymon Geldof om 08:08