Netwerkbijeenkomst | Venduehuis der Notarissen

woensdag 04 november
ARCHIEF
Er waren 56 bezoekers op dit evement aanwezig

Introductie

Op woensdag 4 november zijn we uitgenodigd voor een exclusief kijkje in de keuken van het oudste veilinghuis van Nederland; het Venduehuis in de Nobelstraat Den Haag. Het Venduehuis was het decor van diverse belangrijke, historische veilingen en tot op de dag van vandaag worden er nog diverse veilingen voor onroerend goed, kunst en antiek georganiseerd. 

Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Na een muzikale verrassing door Valentina Beglaryan (klassiek viool)  wordt een korte presentatie gegeven over het Venduehuis. Aansluitend zijn er rondleidingen door de tentoonstellingszalen. Vanzelfsprekend sluiten we af met een borrel en een hapje.

Programma
19.00 uur: Ontvangst
20.00 uur: Welkomstwoord HBC
20.05 uur: Presentatie Venduehuis door drs. Chris Vellinga
20.45 uur: Rondleidingen
21.00 uur: Borrel met hapje
22.00 uur: Einde

drs. Chris Vellinga, expert schilderijen en RegisterTaxateur kunst en antiek, zal kort ingaan op de geschiedenis van het Venduehuis en een tiental hoogtepunten uit de verkoophistorie van het Venduehuis laten zien.

Het Venduehuis
De verenigde notarissen in de stad Den Haag waren de eersten in Nederland die een 'Venduehuis der Notarissen' oprichtten. In januari 1812 gingen de eerste veilingactiviteiten van start. Het veilinghuis is eigendom van de Vereniging der Notarissen te 's-Gravenhage. Het Venduehuis was het decor van diverse belangrijke, historische veilingen. Hier werd in 1983 "Babylon" geveild. Voor dit winkelcomplex moest destijds 100 miljoen gulden worden betaald. Het Venduehuis is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning aan de Nobelstraat. Behalve burgemeesters hebben ook Christiaan en Constantijn Huygens, de bekende wiskundigen/astronomen en secretarissen van Staat, hier gewoond.

Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden en introducés van leden kosteloos. We vragen aan gasten een bijdrage van € 25,- per persoon. U kunt zich vanaf nu ook als gast inschrijven en betalen via iDEAL. Wanneer u later besluit om lid te worden dan ontvangt u dit bedrag retour en wordt dit verrekend met uw lidmaatschap. Wij rekenen op uw komst. Kosteloos annuleren kan tot 48 uur voor het evenement, daarna kan er geen restitutie plaatsvinden.